Akadálymentes Hortobágy

Hortobágy turisztikai szolgáltatóinak az elmúlt évek során egyik elsődleges törekvése volt, hogy helyszíneink, létesítményeink a mozgásukban korlátozottak számára is megközelíthetők, bejárhatók legyenek. 

Ezen folyamat egyik legfontosabb állomása, hogy tavalyi évtől a Mátai Ménes népszerű pusztai fogatozás programján akadálymentesített lovas kocsikat is üzembe állítottunk, ezáltal mozgáskorlátozott és kerekesszékkel közlekedő vendégeink is részesei tudnak lenni a pusztai élménynek. A ménes területén a közlekedőutak, istállók, a látogatóközpont kiállítása és a Nyerges Presszó szintén könnyedén bejárhatók akadálymentesen. A látogatóközpont földszintjén mozgáskorlátozott mosdók találhatók.

A HNP Látogatóközpont és a kiállításai is akadálymentesen látogathatóak. A Hortobágy természete kiállítás, a Pusztai Kincsestár és a Darvak Világa kiállítás is megtekinthető. Az épületben található információs pult, ajándékbolt és kávézó is igénybe vehető.

A Hortobágyi Vadasparkba induló nemzeti parki buszjárat alacsonypadlós, a vadasparkon belül pedig többnyire aszfaltozott úton ismerhető meg a Hortobágy vadvilága.

A Madárkórház épülete is teljesen akadálymentes. 

Hortobágy megújult központja, a Vásártér is bejárható akadálymentesen, ahol számos új látnivaló várja majd az érdeklődőket.

Akadálymentes szálláshelyek:

Fecskeház Erdei Iskola
St. Hubert Vendégház
Sóvirág Vendégház
Sárga Rózsa Vendégház
Sasfészek – Falusi szálláshely
Hegedűs Major

Akadálymentes vendéglátóhelyek:

Hortobágyi Csárda