Eredeti nézet Akadálymentesített nézet Betűméret növelés Betűméret csökkentés

Látnivalók

Balmazújváros

balmazujvaros_1

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő 

A Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő Balmazújváros szívében, az impozáns Semsey Kastély árnyékában várja látogatóit. Fedett fürdőrészleggel, komplett gyógyászati- wellness szolgáltatásokkal, szauna faluval igyekszik minden igényt kielégítő maradandó élményt biztosítani a fürdők szerelmeseinek. Az egész évben nyitva tartó gyógyfürdő fedett részében többféle szauna, gőzkabin, só-kamra, élménymedencék várják a látogatókat, és itt található Magyarország legnagyobb, akár 100 fő befogadására is alkalmas szaunaháza. A nyári időszakban pedig az úszó-, gyermek- és strandmedencék garantálják a felfrissülést.

Cím: 4060 Balmazújváros, Kastélykert utca 1-3.
Tel.: Élményfürdő: +36 52/821-400
E-mail: kamillafurdo@gmail.com
Web: http://hotelkamilla.com/kamilla-gyogyfurdo/
facebook.com/kamillagyogyfurdo


Semsey Kastély – Semsey Andor Múzeum

A város központjában található a klasszicista stílusban épült Semsey Kastély, melyet Semsey András építtetett a XVIII-XIX. század fordulóján. A megújult kastélyban kapott helyet a Semsey Andor Múzeum, melynek megújult állandó kiállításán megismerkedhetnek a látogatók Balmazújváros és a Semsey család történetével, valamint a város híres szülötteinek – köztük Veres Péter író, politikus, Soós Imre színész, Lengyel Menyhért író, színműíró – életével. Emellett időszaki kiállításokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket. 

Nyitvatartás: 
Kedd-Vasárnap: 10:00-18:00
Hétfő: ZÁRVA
Cím: 4060 Balmazújváros, Debreceni utca 2.
Tel.: +36 52/821-555
E-mail: balmazkultur@gmail.com
Web: http://semseykastely.hu/
https://www.facebook.com/Semsey.Kastely.Balmazujvaros/


Veres Péter Emlékház

A városban fontos látnivaló az irodalmi emlékhellyé, múzeummá berendezett Veres Péter Emlékház, mely az 1850-es évek közepén épült. Itt élt és dolgozott éveken keresztül Veres Péter (1897-1970) író, politikus. A házban berendezett kiállításon az író életét és munkásságát bemutató használati tárgyai, levelezése, művei stb. láthatók eredeti környezetükben. 

Előzetes bejelentkezés ajánlott.

Nyitvatartás: 
Kedd-Vasárnap: 10:00-16:00
Cím: 4060 Balmazújváros, Kadarcs utca 6.
Tel.: +36 52/821-555
E-mail: balmazkultur@gmail.com


Mihalkó Kalaposház

Az egyik legrégebbi kézműves foglalkozásnak számít a természetes alapanyagból – bárány gyapjúból – való pásztorkalapok készítése. A Mihalkó családban az 1800-as évekre nyúlik vissza a kalapkészítés hagyománya. A számos díjjal elismert Mihalkó Gyula (1949-2016) kalapkészítő népi iparművész műhelyében megismerkedhetnek az érdeklődők a hagyományos kalapkészítés fortélyaival, eszközeivel, továbbá a Mihalkó kalaposok által készített összes kalaptípusból és egyéb népművészeti remekekből rendezett kiállítás is látható. A „Mihalkó-féle hortobágyi pásztorkalap” 2016-ban bekerült a Magyar Értéktárba, ekkortól a kiemelkedő nemzeti érték címet viseli. 

Előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Cím: 4060 Balmazújváros, Nádudvari utca 26.
Tel.: +36 52/377-336; +3670/9337399
E-mail: mihalkogyulane@freemail.hu
Web: http://www.mihalkokalaposhaz.hu/


Németfalu – Hagyományok Háza 

A Németfalusi közösség Hagyományok Háza 2015-ben nyitotta meg kapuit, ahol számos programlehetőséggel várják a látogatókat. A múzeumban a helyi német származású közösség történetébe, életébe, szokásaiba nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. A német bútorok és viseletek kiállítása mellett helyi művészek alkotásai is megtekinthetők. Az épületben könyvtár, játszószoba, klubszoba, valamint bemutató gasztro konyha is található, ahol a hagyományos német ételeket is megismerhetik, illetve megkóstolhatják a vendégek.

Nyitvatartás:
Hétfő-Szerda: 10:00-18:00
Csütörtök-Péntek: Zárva
Szombat: 10:00-16:00
Vasárnap: Zárva

Cím: 4060 Balmazújváros; Kossuth u. 21.
Tel.: +3670/932-2891; +3652/821-056 
E-mail: takacs.erika.nemetfalu@gmail.com
https://www.facebook.com/balmazujvarosinemethagyomanyokhaza


Rádiótörténeti kiállítás

Csige József László évtizedek óta gyűjti a rádiókat és a híradástechnikai eszközöket, alapító és elnökségi tagja a Rádiógyűjtők Magyarországi Klubja Egyesületnek. A magángyűjteményéből  rendezett tárlaton mintegy 300 eszközt tekinthetnek meg az érdeklődők. Az igazi ritkaságokat is bemutató kiállításon számos érdekesség várja a látogatókat, köztük egy 1925-ben Újpesten készült rádió, valamint egy 1921-ben Amerikában készült hangszóró is. 

Előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Cím: 4060 Balmazújváros, Nádudvari u. 30.
Tel.: +3670/560-0411


Nagy-szik – Hortobágy Természetvédelmi Egyesület Látogatóközpontja 

Különleges madárritkaságokkal, őshonos háziállatokkal találkozhatnak a természet szerelmesei a Nagy-sziken, ahol megismerkedhetnek egy hortobágyi élőhely-rehabilitációs projekt eseményeivel és természeti értékeivel. Az egyesület csapata a látogatóközpontban bemutatóteremmel, továbbá kiépített információs táblákkal ellátott megfigyelőhelyekkel, változatos ökotúrákkal várja az érdeklődőket.

Előzetes bejelentkezésssel látogatható. 

Elérhetőség: 4060 Balmazújváros, Debreceni u. 139.
Tel.: +3630/361-7773; +3630/583-8689
E-mail: hortobagy.te@gmail.com
Web: http://www.hortobagyte.hu/
https://www.facebook.com/hortobagyte


Virágoskúti Rózsakert Biocsárda

A Makovecz Imre és tanítványa, Dósa Papp Tamás által tervezett Virágoskúti Rózsakert Biocsárda 2017 tavaszán nyitotta meg kapuit és hamar a lakodalmak és borvacsorák kedvelt helyszíne lett. 2018. tavaszától pedig a’la carte étteremként is működik. A csárda berendezéseit kézművesek készítették a tányéroktól a csillárokig bezárólag, melyeken megfigyelhetőek a magyar motívumvilág csodái. Az ételek készítéséhez kizárólag bio alapanyagokat használnak fel. A nyersanyagok nagy része saját gazdaságukból származik, a többit pedig más biotermelőktől és kereskedőktől szerzik be. Italkínálatukban az általuk készített rostoslevek, szörpök, pálinkák mellett hajdúnánási kézműves sörök, valamint az ország több tájáról bio és kézműves borok is megtalálhatóak. 

Nyitvatartás:
Csütörtök-Vasárnap: 12:00-19:00
Hétfő-Szerda: ZÁRVA
Cím: 4060 Balmazújváros – Virágoskút, Hajdúnánási út 5. kilométerkő

Tel.: +3630/428-5813
E-mail: biocsarda@gmail.com
Web: https://www.biocsarda.hu/
https://www.facebook.com/biocsarda


Centrum Fagyizó Balmazújváros

A nyári forróságban páratlan hűsítő élményt nyújtanak a Centrum Fagyizó prémium kategóriás, főzött kézműves fagylaltjai. A díjnyertes ízkombinációk mellett további fagylalt különlegességek, laktózmentes, gluténmentes, cukormentes és paleo fagyik is szerepelnek a kínálatukban. Az elmúlt években számos elismerést kaptak a különféle versenyeken: 2017-ben aranyérmet nyertek a „Mascarponés túrókrém sós karamellel” fagyijukkal az Év Fagylaltja versenyen, ahol a mentes kategóriában a „Sós pisztácia pirított magvakkal” kreációjuk bronzérmes lett, így a Kézműves Fagylalt Nívó díjat is kiérdemelték. Két évvel később, ugyancsak az Év Fagylaltja versenyen a mentes kategóriában meggyes-diós-mák fagylaltjuk bronzérmet kapott, az 50. Debreceni Virágkarneválon megrendezésre került versenyen pedig a Debrecen Fagyija címet nyerték el a „régimódi vajkaramella pityókás körteszósszal” fagyijukkal. Így már összesen 17 éremmel büszkélkedhetnek.

Nyitvatartás: Szezonális: tavasztól-őszig
Hétfő-Vasárnap: 11:00-19:00
Cím: 4060 Balmazújváros, Veres Péter u. 5-7.
Tel.: +3670/908-0028

E-mail: centrumfagyi@gmail.com
https://www.facebook.com/centrumfagyizobalmazujvaros


További programok, információk:

Tourinform Balmazújváros

Cím: 4060 Balmazújváros, Debreceni u. 2.
Tel.: +3652/821-555 (2-es mellék)
E-mail: balmazujvaros@tourinform.hu
Web: http://semseykastely.hu/tourinform-iroda
https://www.facebook.com/Tourinform.Balmazujvaros

Térkép

Nézd meg a részletes térképet!

Galéria